De Beste Nederlandse Films Uit De Afgelopen 10 Jaar

De beste Nederlandse films uit de afgelopen 10 jaar

De afgelopen 10 jaar hebben veel Nederlandse films het bioscoop- en/of tv-scherm veroverd. Van komedies tot actiefilms en van drama’s tot horrorfilms – er zijn tal van geweldige Nederlandse films uit de afgelopen 10 jaar. Hier is een lijst met de beste Nederlandse films uit de afgelopen 10 jaar.

De Club van Sinterklaas en het Geheim van de Speelgoeddokter (2009)

De Club van Sinterklaas en het Geheim van de Speelgoeddokter is een populaire Nederlandse kinderfilm uit 2009. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon en volgt de avonturen van Sinterklaas en zijn vrienden in het magische land van Sinterklaas. Het is een leuke en spannende film voor kinderen van alle leeftijden.

De Helleveeg (2010)

De Helleveeg is een Nederlandse komedie uit 2010. De film gaat over een klein dorpje in Friesland waar een mysterieus wezen bekend staat als ‘De Helleveeg’. De bewoners proberen de oplossing te vinden voor de mysterieuze verschijning en de film volgt hun avonturen. De Helleveeg is een grappige, leuke en spannende film en is een must-see voor iedereen die van komedies houdt.

De Storm (2012)

De Storm is een Nederlandse actiefilm uit 2012. De film gaat over een team van inbrekers die een kluis proberen te stelen uit een gebouw dat wordt bewaakt door een leger van bewakers. De Storm is een spannende film met veel actie, spanning en humor.

De Surprise (2015)

De Surprise is een Nederlandse romantische komedie uit 2015. De film volgt de avonturen van een jonge stel, die een verrassing voor elkaar voorbereiden. De film is grappig, romantisch en heeft een hoop leuke momenten.

De Marathon (2016)

De Marathon is een Nederlandse dramafilm uit 2016. De film gaat over een man die een marathon loopt om zijn toekomstige vrouw te bewijzen dat hij haar waard is. De Marathon is een emotionele en aangrijpende film die een boodschap over liefde en toewijding heeft.

De Ontsnapping (2017)

De Ontsnapping is een Nederlandse thriller uit 2017. De film gaat over een groep gevangenen die een gevangenis proberen te ontsnappen. De Ontsnapping is een spannende film met een verrassend einde.

De Club van Lelijke Kinderen (2018)

De Club van Lelijke Kinderen is een Nederlandse komedie uit 2018. De film gaat over een groep kinderen die een ‘club van lelijke kinderen’ starten om zich tegen hun pesterijen te wapenen. De Club van Lelijke Kinderen is een grappige, leuke en ontroerende film.

De Heineken Ontvoering (2019)

De Heineken Ontvoering is een Nederlandse misdaadfilm uit 2019. De film gaat over de ontsnapping van Alfred Heineken en de zoektocht van de politie om de schuldigen te vinden. De Heineken Ontvoering is een spannende, actievolle en meeslepende film.

De Nieuwe Wildernis (2020)

De Nieuwe Wildernis is een Nederlandse documentaire uit 2020. De film gaat over de natuur in Nederland en hoe het landschap is veranderd door de ingrepen van de mens. De Nieuwe Wildernis is een prachtig en informatief portret van de Nederlandse natuur.

De bovengenoemde films zijn slechts enkele van de vele geweldige Nederlandse films van de afgelopen 10 jaar. Alle films hebben hun eigen unieke stijl en verhaal, waardoor er voor iedereen wel een geschikte Nederlandse film uit de afgelopen 10 jaar tussen zit.

Gerelateerde berichten

‘Hoe Tekenfilm De Wereld Verandert: Een Korte Analyse’

Hoe Tekenfilm De Wereld Verandert: Een Korte Analyse Hoe Tekenfilm De Wereld Verandert: Een Korte Analyse Inleiding Tekenfilms hebben een enorme impact op de wereld om ons…

De Nederlandse Komediefilms die je Moet Bekijken Voor je Sterft

De Nederlandse Komediefilms die je Moet Bekijken Voor je Sterft De Nederlandse filmindustrie heeft door de jaren heen veel komediefilms voortgebracht die het bekijken waard zijn. Van…

‘De Beste Animatiefilms uit de Jaren 80’

De Beste Animatiefilms uit de Jaren 80 De Beste Animatiefilms uit de Jaren 80 De jaren 80 waren een gouden tijdperk voor animatiefilms. Veel van de meest…

Nederlandse Films Geschikt Voor Kinderen

Nederlandse Films Geschikt Voor Kinderen Nederlandse Films Geschikt Voor Kinderen Introductie Welkom bij onze gids voor Nederlandse films die geschikt zijn voor kinderen. In dit artikel zullen…

De Grootste Nachtmerries Van Horrorfilms

De Grootste Nachtmerries Van Horrorfilms De Grootste Nachtmerries Van Horrorfilms Introductie Horrorfilms zijn al decennialang een geliefd genre onder filmliefhebbers. Deze angstaanjagende films hebben de kracht om…

De 10 Meest Romantische Films die je Ooit Gezien Moet Hebben

De 10 Meest Romantische Films die je Ooit Gezien Moet Hebben Als het op romantische films aankomt, is er niets beter dan jezelf onderdompelen in een wereld…