De Beste Nederlandse Films Uit De Afgelopen 10 Jaar

De beste Nederlandse films uit de afgelopen 10 jaar

De afgelopen 10 jaar hebben veel Nederlandse films het bioscoop- en/of tv-scherm veroverd. Van komedies tot actiefilms en van drama’s tot horrorfilms – er zijn tal van geweldige Nederlandse films uit de afgelopen 10 jaar. Hier is een lijst met de beste Nederlandse films uit de afgelopen 10 jaar.

De Club van Sinterklaas en het Geheim van de Speelgoeddokter (2009)

De Club van Sinterklaas en het Geheim van de Speelgoeddokter is een populaire Nederlandse kinderfilm uit 2009. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon en volgt de avonturen van Sinterklaas en zijn vrienden in het magische land van Sinterklaas. Het is een leuke en spannende film voor kinderen van alle leeftijden.

De Helleveeg (2010)

De Helleveeg is een Nederlandse komedie uit 2010. De film gaat over een klein dorpje in Friesland waar een mysterieus wezen bekend staat als ‘De Helleveeg’. De bewoners proberen de oplossing te vinden voor de mysterieuze verschijning en de film volgt hun avonturen. De Helleveeg is een grappige, leuke en spannende film en is een must-see voor iedereen die van komedies houdt.

De Storm (2012)

De Storm is een Nederlandse actiefilm uit 2012. De film gaat over een team van inbrekers die een kluis proberen te stelen uit een gebouw dat wordt bewaakt door een leger van bewakers. De Storm is een spannende film met veel actie, spanning en humor.

De Surprise (2015)

De Surprise is een Nederlandse romantische komedie uit 2015. De film volgt de avonturen van een jonge stel, die een verrassing voor elkaar voorbereiden. De film is grappig, romantisch en heeft een hoop leuke momenten.

De Marathon (2016)

De Marathon is een Nederlandse dramafilm uit 2016. De film gaat over een man die een marathon loopt om zijn toekomstige vrouw te bewijzen dat hij haar waard is. De Marathon is een emotionele en aangrijpende film die een boodschap over liefde en toewijding heeft.

De Ontsnapping (2017)

De Ontsnapping is een Nederlandse thriller uit 2017. De film gaat over een groep gevangenen die een gevangenis proberen te ontsnappen. De Ontsnapping is een spannende film met een verrassend einde.

De Club van Lelijke Kinderen (2018)

De Club van Lelijke Kinderen is een Nederlandse komedie uit 2018. De film gaat over een groep kinderen die een ‘club van lelijke kinderen’ starten om zich tegen hun pesterijen te wapenen. De Club van Lelijke Kinderen is een grappige, leuke en ontroerende film.

De Heineken Ontvoering (2019)

De Heineken Ontvoering is een Nederlandse misdaadfilm uit 2019. De film gaat over de ontsnapping van Alfred Heineken en de zoektocht van de politie om de schuldigen te vinden. De Heineken Ontvoering is een spannende, actievolle en meeslepende film.

De Nieuwe Wildernis (2020)

De Nieuwe Wildernis is een Nederlandse documentaire uit 2020. De film gaat over de natuur in Nederland en hoe het landschap is veranderd door de ingrepen van de mens. De Nieuwe Wildernis is een prachtig en informatief portret van de Nederlandse natuur.

De bovengenoemde films zijn slechts enkele van de vele geweldige Nederlandse films van de afgelopen 10 jaar. Alle films hebben hun eigen unieke stijl en verhaal, waardoor er voor iedereen wel een geschikte Nederlandse film uit de afgelopen 10 jaar tussen zit.

Gerelateerde berichten

Kies de beste bioscoopfilm voor je volgende avondje uit

Kies de Beste Bioscoopfilm Voor je Volgende Avondje Uit Het uitzoeken van de beste film voor je volgende avondje uit is een zware taak. Er zijn zoveel…

De Beste Nederlandse Films Uit De Bioscoop Van 2020

De Beste Nederlandse Films Uit De Bioscoop Van 2020 2020 was een geweldig jaar voor Nederlandse films. Er waren veel goede films uit de bioscoop die de…

Ontdek de kracht van Nederlandse filmografie

Ontdek de Kracht van Nederlandse Filmografie Nederlandse filmografie heeft de afgelopen jaren een grote sprong voorwaarts gemaakt. Er zijn vele Nederlandse films gemaakt die internationaal veel aandacht…

Hoe streamingdiensten de manier waarop we media consumeren veranderen

Hoe streamingdiensten de manier waarop we media consumeren veranderen De laatste jaren hebben streamingdiensten de manier waarop we media consumeren veranderd. Dankzij de opkomst van streamingdiensten kunnen…

De Nederlandse Filmacademie: Toonaangevende filmopleidingen

De Nederlandse Filmacademie: Toonaangevende filmopleidingen in Dutch De Nederlandse Filmacademie is een leidende filmopleiding in Nederland. De opleidingen die hier worden aangeboden zijn gericht op het versterken…

De leukste bioscoopfilms voor kinderen

De leukste bioscoopfilms voor kinderen Kinderfilms zijn een geweldige manier om je kinderen te vermaken en een leuke tijd te hebben met de hele familie. Er zijn…