De Beste Nederlandse Films Uit De Laatste 5 Jaar

De beste Nederlandse films uit de laatste 5 jaar

De afgelopen 5 jaar hebben veel Nederlandse films de wereld veroverd. Van romantische komedies tot harde actiefilms, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je een lijst met de beste Nederlandse films uit de laatste 5 jaar.

De Storm

De Storm is een Nederlandse actiefilm uit 2017, geregisseerd door Jaap van Heusden. Het verhaal gaat over twee vrienden die geconfronteerd worden met een reeks van gevaarlijke situaties waarin ze moeten vechten voor hun levens. De film is geschoten in Rotterdam en heeft veel actie en spanning te bieden.

De brief voor de Koning

De Brief voor de Koning is een Nederlandse familiefilm uit 2008, geregisseerd door Peter Jackson. De film volgt Tiuri, een jonge ridder die wordt opgedragen om een geheimzinnige brief te bezorgen aan de koning. Het is een spannend avontuur met veel gevaren en interessante personages.

Slecht Weer vandaag

Slecht Weer vandaag is een Nederlandse dramafilm uit 2016, geregisseerd door Mike van Diem. De film volgt een vader en zoon die aan een reis door het land beginnen. Tijdens deze reis moeten ze hun verleden verwerken en op zoek gaan naar hun toekomst.

De Heineken Ontvoering

De Heineken Ontvoering is een Nederlandse actiefilm uit 2011, geregisseerd door Maarten Treurniet. De film gaat over een groep vrienden die proberen een Heineken-ontvoering uit te voeren. Het is een spannende film die vol zit met actie en humor.

De helleveeg

De Helleveeg is een Nederlandse komediefilm uit 2015, geregisseerd door Joram L├╝rsen. De film volgt een jongen die op zoek gaat naar een geheimzinnige schat. Met veel avontuur en humor is deze film een echte aanrader.

S&M Sally

S&M Sally is een Nederlandse romantische komedie uit 2017, geregisseerd door Martijn Heijne. De film gaat over een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar ware liefde. Met veel romantiek en humor is deze film een must-see.

De Surprise

De Surprise is een Nederlandse komediefilm uit 2015, geregisseerd door Mike van Diem. De film volgt een oude man die zijn verjaardag viert met een groot feest met veel verrassingen. Met veel humor en komedie is deze film een ware aanrader.

Tuin der Lusten

Tuin der Lusten is een Nederlandse romantische komedie uit 2017, geregisseerd door Martijn Heijne. De film volgt een jong stel dat verliefd wordt op elkaar en samen op zoek gaat naar liefde. Met veel humor en romantiek is deze film een must-see.

Lang Leve de Koningin

Lang Leve de Koningin is een Nederlandse dramafilm uit 2016, geregisseerd door Mike van Diem. De film gaat over een oudere vrouw die verliefd wordt op een jongere man. Met veel drama en romantiek is deze film een echte aanrader.

Voor Elkaar Gemaakt

Voor Elkaar Gemaakt is een Nederlandse romantische komedie uit 2016, geregisseerd door Martijn Heijne. De film volgt een jong stel dat verliefd wordt op elkaar en hun levens samen willen delen. Met veel romantiek en humor is deze film een must-see.

De afgelopen 5 jaar hebben veel Nederlandse films de wereld veroverd. Van actie tot romantiek, er is voor ieder wat wils. De films die hierboven zijn genoemd zijn slechts een kleine selectie van alle geweldige Nederlandse films die de afgelopen 5 jaar zijn gemaakt. Dus als je op zoek bent naar een leuke film, neem dan even een kijkje bij de bovenstaande films en geniet ervan.

Gerelateerde berichten

Kies de beste bioscoopfilm voor je volgende avondje uit

Kies de Beste Bioscoopfilm Voor je Volgende Avondje Uit Het uitzoeken van de beste film voor je volgende avondje uit is een zware taak. Er zijn zoveel…

De Beste Nederlandse Films Uit De Bioscoop Van 2020

De Beste Nederlandse Films Uit De Bioscoop Van 2020 2020 was een geweldig jaar voor Nederlandse films. Er waren veel goede films uit de bioscoop die de…

Ontdek de kracht van Nederlandse filmografie

Ontdek de Kracht van Nederlandse Filmografie Nederlandse filmografie heeft de afgelopen jaren een grote sprong voorwaarts gemaakt. Er zijn vele Nederlandse films gemaakt die internationaal veel aandacht…

Hoe streamingdiensten de manier waarop we media consumeren veranderen

Hoe streamingdiensten de manier waarop we media consumeren veranderen De laatste jaren hebben streamingdiensten de manier waarop we media consumeren veranderd. Dankzij de opkomst van streamingdiensten kunnen…

De Nederlandse Filmacademie: Toonaangevende filmopleidingen

De Nederlandse Filmacademie: Toonaangevende filmopleidingen in Dutch De Nederlandse Filmacademie is een leidende filmopleiding in Nederland. De opleidingen die hier worden aangeboden zijn gericht op het versterken…

De leukste bioscoopfilms voor kinderen

De leukste bioscoopfilms voor kinderen Kinderfilms zijn een geweldige manier om je kinderen te vermaken en een leuke tijd te hebben met de hele familie. Er zijn…